Actualmente, păsările aduc daune serioase în momentul producerii strugurilor, cireşelor, harbujilor, pomuşoarelor, legumelor, cerealelor etc. Ele pot să distrugă parţial sau în întregime recolta. Daunele aduse de păsări variază de la o cultura la alta si devine o problema destul de serioasa, deoarece metodele de protejare majorează costul de producere. Foarte des, păsările zboară foarte rapid şi în stoluri mari, astfel că, într-un interval de timp foarte scurt, pot distruge întreaga recolta.

O metoda destul de simplă şi accesibilă este de a transforma acest loc cît mai ”neprietenos” pentru ele. Deci, una dintre soluţiile eficiente este de a utiliza Dispozitivele de speriat păsări si animale „zon“. De regulă, aceste dispozitive se folosesc contra graurilor, ciorilor, vrăbiilor, piţigoilor, mierlelor, porumbeilor, pescăruşilor, etc., speriind, totodată, şi animalele sălbatice. Aceste dispozitive se instalează direct în livezi, vii sau pe cîmp. Ele funcţionează cu gaz propan/butan. Produc un zgomot mai puternic decît o împuşcătură, ce are un nivel sonic de 110-120 decibeli. Varianta mecanică este cea mai ieftină, iar cea electronică este puţin mai scumpă. Atît versiunea mecanică cît şi cea electronică sunt programabile. Versiunea mecanică trage o singură dată la un interval prestabilit, în timp ce versiunea electronică poate fi programată să tragă aleatoriu, poate face pauze pe timp de zi sau noapte. Fiecare dispozitiv poate fi montat pe un trepied ce îl plasează mai sus şi-l roteşte după fiecare foc, astfel încît să tragă în toate direcţiile. Funcţionează fără probleme în diferite condiţii meteo, sunt uşor de setat şi simplu de manevrat.

O altă soluţie este utilizarea unor ”dispozitive sonore pentru îndepărtarea păsărilor dăunătoare”. La fel ca şi cele menţionate anterior, acestea sunt amplasate direct in livezi, plantaţii de viţă de vie sau în cîmp, generează sunete de atac ale păsărilor de pradă, precum cele de vultur, bufniţă, şoim, etc. şi sunete de stres specifice fiecărei specii ţintă în parte. Volumul sunetului este reglabil, iar microcipul încorporat poate stoca pînă la opt sunete diferite, care pot fi schimbate în funcţie de specia de păsări şi cererea clientului. Aceste dispozitive funcţionează pe orice anotimp, pe timp de zi sau noapte, fiind alimentate de o celulă fotovoltaică.

De asemenea, sunt şi dispozitive pentru îndepărtarea păsărilor care emit ultrasunete de frecvenţă înaltă şi joasă, ce afectează sistemul nervos al păsărilor, acestea fiind foarte sensibile la undele ultrasonore. Aceste sunete transmise de dispozitivele de îndepărtat păsări nu sunt percepute sau sunt slab percepute de om.

Prin folosirea dispozitivelor moderne de îndepărtat (speriat) păsările, Vă veţi proteja eficient recolta de fructe, legume şi cereale şi în acelaşi timp, aceste dispozitive reuşesc cu succes să ţină la distanţă într-un mod ”ecologic” şi ”uman” păsările departe de zona protejată.

Deasemenea aceste sisteme moderne de îndepărtat păsările pot fi utilizate şi în ferme de dimensiuni reduse, ferme piscicole, gospodării, curţi, depozite, hale industriale, hangare, hipermarketuri şi magazine, etc.

„Horti Management” SRL este Distribuitor Exclusiv în Republica Moldova al Dispozitivelor cu propan ZON (Olanda) şi al Dispozitivelor de îndepărtare a păsărilor Bird Gard (SUA) şi oferă consultanţa necesară de achiziţionare şi modul de implementare a sistemului de îndepărtare a păsărilor şi al animalelor sălbatice.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *